Hommage à Bach

Een trio programma voor klarinet, cello en piano.

Werken van J.S. Bach en werken van door Bach geïnspireerde componisten. Johann Sebastian Bach’s is werken inspireren al honderden jaren musici, kunstenaars en luisteraars. Niet alleen is zijn eigen werk tijdloos en razend populair, ook zijn invloed op componisten en kunstenaars uit het heden en verleden is groot.

Sinds zijn tijd aan het conservatorium had de klarinettist Emirhan Tuğa al speciale belangstelling voor de werken van J. S. Bach. Omdat de klarinet, vergeleken met andere instrumenten, pas later werd ontworpen heeft Bach helaas voor de klarinet geen werk gecomponeerd.

De klarinettist Tuğa, ervaarde het ontbreken van origineel werk voor klarinet van Bach als een gemis. Na het spelen van een arrangement voor klarinetten en fagot van een werk van Bach voor orgel vatte hij het idee op een Bach programma voor klarinet samen te stellen.

Na een onderzoeksperiode heeft Tuğa een Bach programma voor een klarinet, piano en cello trio samengesteld. Deze nieuwe transcripties en arrangementen zijn nog nooit eerder op klarinet uitgevoerd en kunnen voor het eerst kunnen worden beluisterd. Cellist Antonis Pratsinakis en pianist Ere Lievonen brengen samen met Emirhan Tuğa de intrigerende wereld van Bach voor het voetlicht.

Naast de arrangementen die de door Bach geïnspireerde Tuğa van Bach’s werken maakte zullen ook werken van door Bach geïnspireerde componisten zoals F. Poulenc, B. Kovacs, C. P. H. Bach en H. V. Lobos ten gehoren worden gebracht.