Klarinettist Emirhan Tuğa (1970) treedt regelmatig op in kamermuziekensembles en bij orkesten als solist in Nederland, Duitsland, Japan, de Verenigde Staten en Turkije. Hij trad op als solist optreden met het Bursa Symphony Orchestra en met het Chamber Orchestra of Springs in Colorado. Ook is hij actief als kamermusicus en speelde hij in onder meer het Chagall Quartet, het Astra Trio en het Meriam de Korte Ensemble.

Met het duo Tuğa-Tada maakte hij de CD ‘Moonlight’, werken van L. v. Beethoven, R. Schumann, A. Piazzola, Y. Tada, D. N. Baker, I. Usmanbaş en F. Poulenc.
Samen met pianist Edzo Bos bracht hij het album ‘Turkish Recital’, werken van de Turkse eigentijdse componisten; A. A. Saygun, N. K. Akses, M. Doğuduyal, B. Güneş, U. Aşuroğlu, E. Eryılmaz, Ö. Özkoç en E. Demirel.

Tuğa is klarinettist en muzikaal leider van het ensemble Tombaz. Dit unieke ensemble speelt Turkse tango’s en stadsliederen uit het Istanbul van rond 1920-30. Tombaz bracht de CD ‘Variété Oriental’ uit.

Emirhan Tuğa werkte met verschillende hedendaagse componisten zoals J. Raas, M. Doğuduyal, M. Tilzer en Y. Tada, U. Asuroglu en O. Ben-Amots. 

Hij richtte de ‘Stichting Antre’ op in Amsterdam om jongere generaties en musici kennis te laten maken met volksmuziek uit Balkan landen. Hij is actief als artistiek directeur van de stichting die verantwoordelijk is voor workshopactiviteiten, concerten en internationale muziekuitwisselingsprojecten in Nederland en Europa.

De van oorsprong Turkse Emirhan woont in Amsterdam. Zijn studie klarinet volgde hij aan het Conservatorium te Ankara en Conservatorium van Amsterdam.